Zdrowo i kolorowo – robimy wiosenne kanapki

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! To dzięki niemu dzieci mają energię do nauki i zabawy, a dorośli siłę do pracy. Dlatego w piątek 22 marca 2019 roku uczniowie z klas drugich  postanowili o tym wszystkim przypomnieć, przygotowując wiosenne drugie śniadanie. Na zajęciach dzieci poprzez zabawę uczyły się o zdrowym odżywianiu, poznały korzyści wynikające ze spożywania drugiego śniadania. Same wybrały produkty, z których powinno składać się zdrowe drugie śniadanie. Następnie pod kierunkiem wychowawców Elżbiety Roczek i Beaty Stankiewicz samodzielnie przygotowały kanapki z dostępnych zdrowych produktów.

Uczniowie z wielkim zapałem wykonywali swoją pracę, której rezultatem były różnorodne i bardzo kolorowe kanapki. Można było na nich znaleźć jajka, pomidory, ogórki, szczypiorek, rzodkiewki, które nie tylko dodawały kanapkom uroku i smaku, ale przede wszystkim sprawiły, że kanapki te były bardzo zdrowe. Przygotowane kanapki wszystkim bardzo smakowały, większość kanapek została od razu zjedzona przez dzieci, a to co zostało dzieci zabrały do domu dla swoich najbliższych.

Komentarze są wyłączone.