Stołówka szkolna

Jadłospis

Poniedziałek 06.06.2022

Kapuśniak z młodej kapusty z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo, koktajl truskawkowo-bananowy.

Składniki: łopatki b/k, żebro wieprzowe, woda, marchew, pietruszka, seler (seler), por, ziemniaki, młoda kapusta, koperek, przyprawa warzywna bez soli (seler), pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, sól, chleb zwykły (gluten), jogurt naturalny (mleko i produkty pochodne), truskawki mrożone, banan

Wartości odżywcze w porcji: energia 512,18kcal, białko 18,47g, tłuszcz 24,09g, węglowodany 58,19g

Wtorek  07.06.2022

Kasza jęczmienna, gulasz, ogórek kiszony, kompot.

Składniki: kasza jęczmienna (gluten), łopatka b/k, czosnek, pieprz czarny mielony, sól, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawa warzywna bez soli (seler), mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, ogórki kiszone, woda, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 567,16kcal, białko 26,62g, tłuszcz 15,46g, węglowodany 80,83g

Środa 08.06.2022

Zalewajka  z  ziemniakami i  kiełbasą, chleb, koktajl truskawkowo-bananowy.

Składniki: żur (gluten), barszcz biały (gluten), śmietana (mleko i produkty pochodne), ziemniaki, cebula, czosnek, kiełbasa wiejska (gluten, soja), sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, chleb zwykły (gluten), chleb ziarnisty (gluten)

Wartości odżywcze w porcji: energia 476,04kcal, białko 26,58g, tłuszcz 12,89g, węglowodany 66,31g

Czwartek  09.06.2022

Ziemniaki, pieczona pałka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.

Składniki: ziemniaki, pałka z kurczaka, przyprawa do kurczaka bez soli, kapusta pekińska, por, kukurydza, papryka czerwona, ogórek kiszony, majonez kielecki (jaja i produkty pochodne, gorczyca), jogurt naturalny (mleko i produkty pochodne), truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 783,35kcal, białko 33,68g, tłuszcz 40,48g, węglowodany 75,21g

Piątek  10.06.2022

Kluski parowe z sosem jogurtowo-śmietanowym i truskawkami.

Skład: mąka pszenna (gluten), jaja (jaja i produkty pochodne), jogurt naturalny (mleko i produkty pochodne), śmietana (mleko i produkty pochodne), truskawki mrożone, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 767,28kcal, białko 19,70g, tłuszcz 30,87g, węglowodany 100,

 

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz