Stołówka szkolna

Jadłospiseat-547511_960_720

Poniedziałek  10.06.2019

Krupnik z kaszy jęczmiennej  z dużą ilością warzyw korzeniowych, chleb, owoc.

Składniki: łopatka b/k, żebro wieprzowe, woda, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmiennaprzyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, chleb zwykły.

Alergeny: gluten, seler.

Wtorek 11.06.2019

Fasolka po bretońsku, pieczywo mieszane.

Składniki:fasola Jaś,kiełbasa wiejska*,boczek łuskany*,przecier pomidorowy, woda, olej kujawski, cebula,czosnek, pieprz czarny mielony, sól o obniżonej zawartości sodu, przyprawa warzywna bez soli,  liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mąka pszenna, chleb zwykły, chleb ziarnisty.

Alergeny: gluten.

Środa 12.06.2019

Zupa ogórkowa z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo mieszane, owoc.

Składniki: kurczaki, woda, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, ogórki kiszone, śmietana, przyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, chleb zwykły, chleb ziarnisty.

Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

Czwartek 13.06.2019

Ziemniaki, pieczone skrzydełko  z kurczaka, mizeria,kompot.

Skład: ziemniaki, skrzydełko z kurczaka, przyprawa do drobiu bez soli, pieprz czarny, sól o obniżonej zawartości sodu, ogórek zielony, śmietana, kefir,truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Alergeny: mleko i produkty pochodne

Piątek 14.06.2019

Ryż ze śmietaną i truskawkami.

Skład: ryż, śmietana,truskawki mrożone, cukier.

Alergeny:  mleko i produkty pochodne

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

Godziny wydawania posiłków i herbaty

  1. 800– 845

przerwa 10  minut- herbata klasy I

  1. 855– 940

przerwa 10 minut – herbata

  1. 950– 1035

przerwa 10 minut – herbata

  1. 1045– 1130

przerwa 20 minut – obiad I-IV

  1. 1150– 1235

przerwa 20 minut – obiad klasy V-VIII

  1. 1255– 1340

przerwa 10 minut – herbata

  1. 1350 – 1435

przerwa 10 minut – herbata(wtorek, środa, czwartek)

  1. 1445– 1530

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz