Stołówka szkolna

Jadłospis

Poniedziałek 11.10.2021

Zalewajka  z  ziemniakami i  kiełbasą, śliwka, chleb.

Składniki: żur (gluten), barszcz biały (gluten), śmietana (mleko i produkty pochodne), cebula, czosnek, kiełbasa wiejska (gluten, soja), sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, śliwka, chleb zwykły (gluten).

Wartości odżywcze w porcji: Energia 476,04kcal, białko 26,58g, tłuszcz 12,89g, węglowodany 66,31g

Wtorek 12.10.2021

Ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot.

Skład: ziemniaki, schab b/k, pieprz czarny, sól, jaja(jaja i produkty pochodne), mąka pszenna(gluten), bułka tarta(gluten), olej kujawski, ogórek zielony, śmietana(mleko i produkty pochodne), kefir(mleko i produkty pochodne),  truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 774,34kcal, białko 37,74g, tłuszcz 41,70g, węglowodany 64,62g

Środa 13.10.2021

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane, koktajl truskawkowo-bananowy.

Składniki: kurczaki, woda, marchew, pietruszka, seler(seler), por, ziemniaki, fasolka żółta, kalafior, brokuł, groszek, kukurydza, kapusta biała, śmietana(mleko i produkty pochodne), przyprawa warzywna bez soli(seler), pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, sól,  chleb zwykły(gluten), chleb ziarnisty(gluten), jogurt naturalny (mleko i produkty pochodne), truskawki mrożone, banan, otręby pszenne (gluten),

Wartości odżywcze w porcji: energia 461,26kcal, białko 14,79g, tłuszcz 6,41g, węglowodany 92,17g

Czwartek  14.10.2021

Dzień Edukacji Narodowej

Piątek  15.10.2021

Makaron  z sosem pomidorowym, z warzywami  i serem mozarella, kompot.

Składniki: makaron świdry(gluten), przecier pomidorowy, pomidory krojone, marchew, pietruszka, seler(seler), papryka czerwona, cebula, czosnek, ser mozzarella(mleko i produkty pochodne), masło(mleko i produkty pochodne), mąka pszenna(gluten), pieprz czarny mielony, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią, sól, liść laurowy, ziele angielskie, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 613,49kcal, białko 19,44g, tłuszcz 21,56g, węglowodany 90,72g

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

linia rozdzielająca

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz