Stołówka szkolna

Jadłospis

Poniedziałek 26.09.2022

Zalewajka  z  kiełbasą i ziemniakami, chleb, jabłko.

Alergeny: zalewajka (gluten, soja*, mleko i produkty pochodne),  chleb (gluten)

Wartości odżywcze w porcji: energia 594,66kcal, białko 26,42g, tłuszcz 15,30g, węglowodany 92,92g

Wtorek 27.09.2022

Makaron z sosem spaghetti Bolonese , kompot.

Alergeny: makaron (gluten),  sos Spaghetti (seler, gluten),

Wartości odżywcze w porcji: energia 653,05kcal, białko 34,52g, tłuszcz 21,19g, węglowodany 83,10g

Środa 28.09.2022

Zupa fasolowa z dużą ilością warzyw korzeniowych, chleb, koktajl truskawkowo-bananowy.

Alergeny: zupa fasolowa(seler, mleko i produkty pochodne), chleb (gluten), koktajl (mleko i produkty pochodne)

Wartości odżywcze w porcji: energia 449,41kcal, białko 13,71g, tłuszcz 6,29g, węglowodany 89,91g

Czwartek  29.09.2022

Ziemniaki, gulasz, buraczki, kompot.

Alergeny:  gulasz (seler*, gluten),

Wartości odżywcze w porcji: energia 567,16kcal, białko 26,62g, tłuszcz 15,46g, węglowodany 80,83g

Piątek  30.09.2022

Ryż z sosem jogurtowo-śmietanowym z truskawkami.

Alergeny: sos jogurtowo-śmietanowy (mleko i produkty pochodne),

Wartości odżywcze w porcji: energia 572,53kcal, białko 10,43g, tłuszcz 29,99g, węglowodany 67,01g

 

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz