Stołówka szkolna

Jadłospis

Poniedziałek  15.03.2021

Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą, chleb, banan.

Składniki: żur (gluten), barszcz biały (gluten), cebula, czosnek, kiełbasa wiejska (gluten, gorczyca), śmietana (mleko i produkty pochodne), sól, pieprz czarny, majeranek, chleb zwykły (gluten), banan

Wartości odżywcze w porcji: Energia 417,61kcal, białko 20,79g, tłuszcz 11,55g, węglowodany 60,27g

Wtorek 16.03.2021

Makaron  z sosem Spaghetti Bolonese, kompot.

Składniki: makaron świdry (gluten), mięso mielone, marchew, olej rzepakowy, pomidory krojone bez skóry, przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna (gluten),  czosnek, pieprz czarny mielony, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią bez soli, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 604,14kcal, białko 32,27g, tłuszcz 18,27g, węglowodany 79,44g

Środa 17.03.2021

Kapuśniak z kapusty kiszonej  z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo mieszane, nektarynki.

Składniki: łopatka b/k, żebro wieprzowe, boczek wieprzowy wędzony, woda, marchew, pietruszka, seler (seler), por, kapusta kiszona, ziemniaki,   przyprawa warzywna bez soli (seler), pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, banan, chleb zwykły (gluten), chleb ziarnisty (gluten).

Wartości odżywcze w porcji: energia 452,82kcal, białko 17,42g, tłuszcz 13,63g, węglowodany 69,83g

Czwartek  18.03.2021

Ziemniaki, pieczona pałka z kurczaka, surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowo-majonezowym, kompot.

Składniki: ziemniaki, pałka z kurczaka, przyprawa złocisty kurczak bez soli, sól, olej kujawski, czerwona kapusta, por, sok z cytryny, jogurt naturalny (mleko i produkty pochodne), majonez (jaja i produkty pochodne), sól, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: Energia 636,20kcal, białko 27,81g, tłuszcz 31,23g, węglowodany 63,91g

Piątek  19.03.2021

Naleśniki z serem, kompot.

Składniki: Mleko (mleko i produkty pochodne), mąka pszenna (gluten), jajka (jaja i produkty pochodne), twaróg (mleko i produkty pochodne), śmietana (mleko i produkty pochodne), puree z jabłek, mieszanka kompotowa mrożona, truskawki mrożone, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: Energia 428,75kcal, białko 14,96g, tłuszcz 6,17g, węglowodany 82,90g

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

linia rozdzielająca

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz