Stołówka szkolna

Jadłospis

Poniedziałek 07.06.2021

Krupnik z kaszy jęczmiennej  z dużą ilością warzyw korzeniowych, chleb, koktajl truskawkowy.

Składniki: łopatka b/k, żebro wieprzowe, woda, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmienna(gluten)przyprawa warzywna bez soli(seler), pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, chleb zwykły(gluten), jogurt naturalny(mleko i produkty pochodne), truskawki mrożone, otręby pszenne(gluten), cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 405,66kcal, białko 14,38g, tłuszcz 5,13g, węglowodany 80,23g

Wtorek 08.06.2021

Ziemniaki,  kotlet mielony, buraczki,  kompot.

Składniki: ziemniaki, mięso mielone wieprzowe, bułka zwykła(gluten), jaja,(jaja i produkty pochodne) czosnek, pieprz czarny mielony, sól, przyprawa warzywna bez soli(seler), buraczki wiórki, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 778,49kcal, białko 32,48g, tłuszcz 42,5g, węglowodany 71,01g

Środa 09.06.2021

Zupa kalafiorowa z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo mieszane, mandarynka

Składniki: kurczaki, woda, marchew, pietruszka, seler(seler), por, ziemniaki, kalafior  mrożony, śmietana(mleko i produkty pochodne), przyprawa warzywna bez soli(seler), pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, chleb zwykły(gluten), chleb ziarnisty(gluten), mandarynka

Wartości odżywcze w porcji: energia 623,32kcal, białko 33,43g, tłuszcz 20,45g, węglowodany 77,08g

Czwartek  10.06.2021

Ryż z sosem pomidorowym z kurczakiem i warzywami – wyrób własny, kompot.

Skład: ryż, filet z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu bez soli, pieprz czarny, sól, mrożone warzywa na patelnię(seler), masło(mleko i produkty pochodne), margaryna, przecier pomidorowy, pomidory krojone, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 623,32kcal, białko 33,43g, tłuszcz 20,45g, węglowodany 77,08g

Piątek  11.06.2021

Makaron z serem, kompot

Składniki: makaron świdry(gluten) twaróg półtłusty(mleko i produkty pochodne) masło(mleko i produkty pochodne), woda, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 676,67kcal, białko 31,33g, tłuszcz 27,43g, węglowodany 78,26g

 

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

linia rozdzielająca

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz