Stołówka szkolna

Jadłospis

Poniedziałek 17.01.2022

Zalewajka  z kiełbasą i ziemniakami, mandarynka, chleb.

Składniki: żur (gluten), barszcz biały (gluten), śmietana (mleko i produkty pochodne), cebula, czosnek, kiełbasa wiejska (gluten, soja), ziemniaki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, mandarynki, chleb zwykły (gluten).

Wartości odżywcze w porcji: Energia 472,16kcal, białko 22,77g, tłuszcz 10,85g, węglowodany 74,91g

Wtorek  18.01.2022

Ryż  z klopsikami w sosie pomidorowym z marchewką i czerwoną papryką, ogórek kiszony, kompot.

Składniki: ryż, mięso mielone z szynki, marchew, papryka czerwona, kasza manna (gluten), margaryna, olej rzepakowy, pomidory krojone bez skóry, przecier pomidorowy, mąka pszenna (gluten),  śmietana (mleko i produkty pochodne), cebula, czosnek, pieprz czarny mielony, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią bez soli, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier, ogórek kiszony.

Wartości odżywcze w porcji: energia 604,10kcal, białko 26,04g, tłuszcz 25,19g, węglowodany 69,94g

Środa 19.01.2022

Zupa fasolowa z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo mieszane, koktajl truskawkowo-bananowy

Składniki: łopatka b/k, żebro wieprzowe, woda, marchew, pietruszka, seler (seler), por, ziemniaki, fasolka mrożona, śmietana (mleko i produkty pochodne), przyprawa warzywna bez soli (seler), pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, chleb zwykły (gluten), chleb ziarnisty( gluten), jogurt naturalny (mleko i produkty pochodne), truskawki mrożone, banany, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 434,11kcal, białko 14,40g, tłuszcz 7,42g, węglowodany 82,19g

Czwartek  20.01.2022

Ziemniaki, filet z ryby w cieście koperkowym, słodko-kwaśna surówka z białej kapusty i marchewki, kompot.

Składniki: ziemniaki, filet z miruny (ryby), pieprz cytrynowy, mąka pszenna (gluten), jaja (jaja i produkty pochodne), koperek,  olej rzepakowy, sól, kapusta biała, marchew, cebula, ocet jabłkowy, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Wartości odżywcze w porcji: energia 728,70kcal, białko 31,96g, tłuszcz 37,99g, węglowodany 68,66g

Piątek  21.01.2022

Kluski parowe ze śmietaną i truskawkami, orzechy włoskie.

Skład: mąka pszenna (gluten), jaja (jaja i produkty pochodne), śmietana (mleko i produkty pochodne), truskawki mrożone, cukier, orzechy włoskie (orzechy)

Wartości odżywcze w porcji: energia 808,49kcal, białko 20,80g, tłuszcz 29,48g, węglowodany 112,66g

 

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

linia rozdzielająca

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz