Stołówka szkolna

Jadłospiseat-547511_960_720

Poniedziałek 12.10.2020

Zupa pomidorowa z ryżem, czerwoną soczewicą oraz dużą ilością warzyw korzeniowych, chleb, koktajl truskawkowy.

Składniki: kurczaki, woda, marchew, pietruszka, seler, por, przecier pomidorowy, ryż, soczewica czerwona, śmietana, przyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, sól,  chleb zwykły, jogurt naturalny, jagody mrożone, otręby pszenne, cukier.

Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

Wartości odżywcze w porcji: energia 497,21kcal, białko 17,73g, tłuszcz 15,70g, węglowodany 75,00g

Wtorek 13.10.2020

Kapusta z grochem, pieczywo mieszane, kompot.

Składniki: kapusta biała, fasola Jaś, boczek wędzony, ziemniaki, przyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny mielony, sól, liść laurowy, ziele angielskie, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier, chleb zwykły, chleb ziarnisty.

Alergeny: gluten, seler

Wartości odżywcze w porcji: energia 601,98kcal, białko 34,57g, tłuszcz 17,99g, węglowodany 81,38g

Środa 14.10.2020

Krupnik z kaszy jęczmiennej  z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo mieszane, śliwka.

Składniki: łopatka b/k, żebro wieprzowe, woda, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmiennaprzyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, sól, chleb zwykły, chleb ziarnisty, śliwka.

Alergeny: gluten, seler.

Wartości odżywcze w porcji: Energia 428,75kcal, białko 14,96g, tłuszcz 6,17g, węglowodany 82,90g

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek  14.10.2020

Ziemniaki, pieczone skrzydełko z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.

Składniki: ziemniaki, pałka z kurczaka, przyprawa złocisty kurczak bez soli, kapusta pekińska, papryka czerwona, por, ogórek kiszony, kukurydza, majonez, jogurt naturalny, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne.

Wartości odżywcze w porcji :

Energia 648,15kcal, białko 27,03g, tłuszcz 33,87g, węglowodany 62,17g

 

 

Piątek  15.10.2020

Makaron z serem, orzechy włoskie, kompot

Składniki: makaron świdry, twaróg półtłusty, masło, orzechy włoskie, woda, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, cukier.

 

Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, orzechy

Wartości odżywcze w porcji :

energia 713,4kcal, białko 33,02g, tłuszcz 28,92g, węglowodany 82,49g

UWAGA
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz