Jadłospis
Poniedziałek 10.01.2025
Zupa pomidorowa z makaronem, jabłko.
Alergeny: zupa pomidorowa (seler, mleko i produkty pochodne)
Wtorek 11. 01.2025
Placki ziemniaczane, gulasz, ogórek kiszony, kompot.
Alergeny: placki ziemniaczane (gluten), sos ( gluten)
Środa 12.01.2025
Kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo, banan.
Alergeny: kapuśniak (seler), pieczywo (gluten)
Czwartek 13.01.2025
Ziemniaki, grillowany filet z kurczaka, mizeria, kompot.
Alergeny: mizeria (mleko i produkty pochodne)
Piątek 14.01.2025
Makaron z serem, kompot.
Alergeny: makaron z serem (gluten, mleko i produkty pochodne)
UWAGA
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.
Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)
Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:
- klasy I – godzina 11.00
- klasy II – godzina 11.20
- klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
- klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)
Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:
- klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
- wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej
Zapisz