Jadłospis
Poniedziałek 27.11.2023
Kapuśniak z kiszonej kapusty, chleb, mandarynka.
Alergeny: kapuśniak (seler), chleb (gluten)
Wtorek 28.11.2023
Kasza jęczmienna, gulasz, buraczki, kompot.
Alergeny: kasza jęczmienna (gluten), gulasz (gluten, seler*)
Środa 29.11.2023
Zupa pomidorowa z makaronem, chleb, jabłko.
Alergeny: zupa pomidorowa (seler, mleko i produkty pochodne, gluten), chleb (gluten)
Czwartek 30.11.2023
Ziemniaki, pieczona pałka z kurczaka, mizeria, kompot.
Alergeny: mizeria (mleko i produkty pochodne)
Piątek 01.12.2023
Ryż z sosem jogurtowo-śmietanowo – truskawkowym.
Alergeny: sos (mleko i produkty pochodne)
UWAGA
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.
Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)
Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:
- klasy I – godzina 11.00
- klasy II – godzina 11.20
- klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
- klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)
Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:
- klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
- wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej
Zapisz