Stołówka szkolna

Jadłospiseat-547511_960_720

Poniedziałek  02.11.2020

Kapuśniak z kapusty kiszonej  z dużą ilością warzyw korzeniowych, chleb.

Składniki: łopatka b/k, żebro wieprzowe, boczek wieprzowy wędzony, woda, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta kiszona, ziemniaki,   przyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie,  chleb zwykły.
Alergeny: gluten, seler.
Wartości odżywcze w porcji: energia 452,82kcal, białko 17,42g, tłuszcz 13,63g, węglowodany 69,83g

Wtorek 03.11.2020

Makaron  z sosem Spaghetti Bolonese, kompot.

Składniki: makaron świdry, mięso mielone, marchew, olej rzepakowy, pomidory krojone bez skóry, przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna,  czosnek, pieprz czarny mielony, sól o obniżonej zawartości sodu, liść laurowy, ziele angielskie, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią bez soli, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.
Alergeny: gluten
Wartości odżywcze w porcji: energia 604,14kcal, białko 32,27g, tłuszcz 18,27g, węglowodany 79,44g

Środa 04.11.2020

Zupa fasolowa z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo mieszane, mandarynka.

Składniki: kurczaki, woda, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, fasolka  mrożona, śmietana, przyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, chleb zwykły, chleb ziarnisty, jabłko.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne
Wartości odżywcze w porcji: energia 550,55kcal, białko 16,53g, tłuszcz 17,75g, węglowodany 86,13g

Czwartek  05.11.2020

Ziemniaki, pieczona pałka z kurczaka, surówka z białej kapusty, marchewki, ogórka kiszonego i natki pietruszki z sosem jogurtowo-majonezowym, kompot.

Składniki: ziemniaki, pałka z kurczaka, przyprawa złocisty kurczak bez soli, kapusta biała, marchew, ogórek kiszony, natka pietruszki, jogurt naturalny, majonez, sól, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne.
Wartości odżywcze w porcji: Energia 636,20kcal, białko 27,81g, tłuszcz 31,23g, węglowodany 63,91g

Piątek  06.11.2020

Ryż ze śmietaną i truskawkami

Skład: ryż, śmietana, truskawki mrożone, cukier
Alergeny: mleko i produkty pochodne
Wartości odżywcze w porcji: energia 747,08kcal, białko 19,20g, tłuszcz 30,06g, węglowodany 98,17g

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)

Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:

  • klasy I – godzina 11.00
  • klasy II – godzina 11.20
  • klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
  • klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)

Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:

  • klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
  • wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz