Jadłospis
Poniedziałek 29.05.2023
Zupa fasolowa, chleb, jabłko.
Alergeny: zupa fasolowa (seler, gluten, mleko i produkty pochodne), chleb (gluten)
Wtorek 30.05.2023
Kasza jęczmienna, gulasz, ogórek małosolny, kompot.
Alergeny: kasza jęczmienna (gluten), gulasz (gluten, seler*)
Środa 31.05.2023
Kapuśniak z młodej kapusty, pieczywo mieszane, koktajl truskawkowo-bananowy.
Alergeny: kapuśniak (seler), pieczywo (gluten), koktajl (mleko i produkty pochodne))
Czwartek 01.06.2023
Ryż, kurczak z sosem chińskim, kompot
Alergeny: sos (gluten, seler)
Piątek 02.06.2023
Potrawka z kurczakiem, papryką kolorową, batatami oraz cukinią, pieczywo mieszane.
Alergeny: sos (gluten), pieczywo (gluten)
UWAGA
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.
Godziny wydawania posiłków i herbaty
(zgodnie z regulaminem organizacji pracy szkoły w trakcie nauki stacjonarnej w czasie pandemii COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021)
Obiad jest wydawany wg następującego harmonogramu:
- klasy I – godzina 11.00
- klasy II – godzina 11.20
- klasy III-V – przerwa po 4 godzinie lekcyjnej (11.30-11.50)
- klasy VI-VII przerwa po 5 godzinie lekcyjnej (12.35-12.55)
Herbata dla uczniów jest wydawana w trakcie następujących przerw:
- klasy I – po 2 godzinie lekcyjnej (9.40-9.50)
- wszystkie klasy po 3 (10.35-10.45) i 6 (13.40-13.50) godzinie lekcyjnej
Zapisz