Stołówka szkolna

Jadłospiseat-547511_960_720

Poniedziałek  01.04.2019

Zalewajka  z  kiełbasą i ziemniakami, chleb, owoc.

Składniki: woda, żur, barszcz biały, cebula, czosnek, kiełbasa wiejska*, śmietana 18*%,sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz czarny, chleb:chleb zwykły, owoc.

Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Wtorek 02.04.2019

Ziemniaki, karczek pieczony, surówka z kapusty pekińskiej,kompot.

Skład: ziemniaki, karczek b/k, pieprz czarny, sól o obniżonej zawartości sodu, przyprawa warzywna bez soli,kapusta pekińska, papryka czerwona, ogórki kiszone, por, kukurydza, jogurt grecki, majonez*, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Alergeny: mleko i produkty pochodne.

Środa 03.04.2019

Grochówka z dużą ilością warzyw korzeniowych, pieczywo mieszane, owoc.

Składniki: łopatka b/k, żebro wieprzowe, woda, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, fasola Jaś, mąka pszenna, majeranek, przyprawa warzywna bez soli, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, chleb zwykły, chleb ziarnisty.

Alergeny: gluten, seler

Czwartek 04.04.2019

Makaron, sos pieczarkowy, ogórek kiszony,kompot.

Skład: makaron, pieczarki, cebula, masło, śmietana 18%, pieprz czarny, sól o obniżonej zawartości sodu,mąka pszenna,ogórki kiszone, truskawki mrożone, mieszanka kompotowa mrożona, woda, cukier.

Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Piątek 05.04.2019

Ryż ze śmietaną i truskawkami.

Składniki: ryż biały, śmietana, truskawki mrożone, cukier.

Alergeny: mleko i produkty pochodne.

UWAGA

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Potrawy wyróżnione pogrubioną czcionką zawierają wskazane alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak przyprawy używane do przygotowania posiłków.

Godziny wydawania posiłków i herbaty

  1. 800– 845

przerwa 10  minut- herbata klasy I

  1. 855– 940

przerwa 10 minut – herbata

  1. 950– 1035

przerwa 10 minut – herbata

  1. 1045– 1130

przerwa 20 minut – obiad I-IV

  1. 1150– 1235

przerwa 20 minut – obiad klasy V-VIII

  1. 1255– 1340

przerwa 10 minut – herbata

  1. 1350 – 1435

przerwa 10 minut – herbata(wtorek, środa, czwartek)

  1. 1445– 1530

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz