8 listopada klasy 7a i 7b udały się wraz z wychowawczyniami do Kompleksu Solpark na warsztaty przygotowania pizzy. Była to doskonała okazja do integracji klasowej, zabawy, ale także nauki i poszerzenia wiedzy z dziedziny kuchni włoskiej. Uczniowie, przygotowując pizzę, bawili się doskonale. Mieli wielką satysfakcję z tego, że mogą zjeść przygotowaną przez siebie potrawę, która jest w dodatku pyszna. Wszyscy mogli się poczuć jak prawdziwi pizzermeni. Poznaliśmy tajniki powstawania tego znanego i popularnego włoskiego dania oraz innych potraw pochodzących z Italii. Doskonałym punktem wycieczki była możliwość gry w kręgle. Czas spędzony w Solparku upłynął nam miło i przyjemnie dzięki profesjonalnym i sympatycznym instruktorom oraz obsłudze, za co serdecznie dziękujemy.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów. Więcej zdjęć można znaleźć pod linkiem:
Agnieszka Gos-Stacherska